Printed From:
שפעת נתפסת בקרב רבים כמחלה בלתי מזיקה. מרבית החולים בשפעת חולים במחלה קלה, לא יזדקקו לטיפול רפואי או לתרופות אנטי-ויראליות, ויחלימו בתוך פחות משבועיים. עם זאת, אנשים מסוימים נמצאים בסיכון מוגבר לסבול מסיבוכי שפעת העלולים לגרום לאשפוז ולעיתים אף למוות. כל קבוצות הגיל יכולות להיפגע אך קבוצות מסוימות נמצאות בסיכון גבוה מאחרות: נשים הרות, ילדים מתחת לגיל 5, קשישים, חולים כרוניים (כגון ב: מחלות לב, מחלות ריאות, מחלות כליות, מחלות מטבוליות, מחלות עצביות, מחלות כבד או מחלות דם) ואנשים עם דיכוי של מערכת החיסון (כמו HIV/איידס, מטופלים בכימותרפיה או סטרואידים, או חולי סרטן).
הדרך האפקטיבית ביותר למנוע את המחלה היא חיסון. חיסונים בטוחים ויעילים זמינים ונמצאים בשימוש כבר יותר מ-60 שנים. מומלץ להתחסן בכל שנה כדי להגן מפני שפעת. חיסון נגד שפעת יכול בכל שנה ממוצעת, למנוע כמחצית ממקרי המחלה, מחלה קשה ומוות כתוצאה משפעת, בכל שנה ממוצעת.
בישראל, בכל שנה סובלים מהמחלה 20%-30% מהילדים ו-5%-10% מהמבוגרים באוכלוסייה הכללית סובלים מהמחלה.
החיסון מומלץ לכל אזרחי ישראל מגיל 6 חודשים ומעלה. מומלץ להתחסן נגד שפעת החל מתחילת אוקטובר וכדאי מאוד לקבל את החיסון לפני סוף נובמבר, אך אפילו לאחר תאריך זה מומלץ להתחסן.
ההמלצה היא להתחסן בכל שנה מפני שהמחלה משתנה ובכל שנה מופיע נגיף חדש, שונה במקצת מזה של השנה הקודמת.
הדרך הטובה ביותר למנוע שפעת עונתית היא להתחסן בכל שנה, אך הרגלים בריאותיים טובים יכולים לעיתים קרובות לעזור לעצור את התפשטותם של נגיפים וחיידקים ולמנוע מחלות נשימתיות כמו שפעת:
מקורות: